[Figaro Pasquale Capone, 7Kb]

de echte herenhaarverzorger van haar en ziel

Pasquale op bedevaart

Uit: Weekblad De Echo, woensdag 26 september 2007

[50Kb]
(Foto: Fotonova)

STAD - Het leven lacht de aimabele kapper Pasquale weer toe. De barbier van haren en ziel overwon onlangs de ziekte longkanker en kon terugkeren naar zijn zo geliefde kapperszaakje in de Begijnsteeg. Met een luisterend oor en kop thee voor iedereen die binnenvalt. Nu gaat Pasquale een nieuwe uitdaging tegemoet: hij is zaterdag op bedevaart naar Nettuno in ItaliŽ vertrokken.

"Tijdens mijn ziekte heb ik veel nagedacht over mijn leven", mijmert de charmante kapper. "Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van integriteit en ik kan zeggen dat ik al mijn beloftes aan anderen heb ingewilligd."

De plek waar Pasquale naar is afgereisd staat ook in het teken van integriteit. Nettuno is een bedevaartsoort dat bekend is geworden door het verhaal van Maria Goretti rond 1900. Als jong meisje stierf ze door de hand van een jaloerse vriendje, omdat ze zijn liefde niet beantwoordde. Integer en eerlijk als ze was, vergaf ze hem op haar sterfbed. De kerk erkende haar bijzonderheid en gaf haar in 1947 de heilige status.

"Duizenden mensen gaan elk jaar hier op bedevaart. Ik ga met mijn familie ook naar deze bijzondere plek van spiritualiteit. Ik hoop dat ik daar extra energie en kracht zal krijgen. Dat kan ik nu goed gebruiken. Ik hoop hierna weer vol goede moed en inspiratie aan de slag te gaan."

[52Kb]
(ansichtkaart uit Nettuno)


navigatie