[Figaro Pasquale Capone, 7Kb]

de echte herenhaarverzorger van haar en ziel

Opening expositie Fernando Nocco op Wereldwaterdag (zondag 22 maart 2009)

Aanstaande zondag 22 maart op 'Wereldwaterdag', is er een wereldwijde hommage aan ons water, iets wat Prins Alexander zeer zal waarderen. Figaro Pasquale, bekend van zijn sociale en milieuacties, biedt in zijn studio plaats aan een expositie van de bekende Italiaanse fotograaf Fernando Nocco met foto's gemaakt in IJsland over het water op onze planeet. Waar water is is leven, en het schone water is zeer kostbaar.

Welkom bij de herdenking van ons schone water op zondag 22 maart om 15.00 uur, 'Figaro Pasquale', Begijnesteeg 10, Amsterdam.

Hoogachtend Figaro Pasquale


On the occasion of the "World Water Day" I'm glad to invite you to my photographic exhibition opening, "Drops..."

Fernando Nocco

22/03 at 3 p.m.
"Figaro Pasquale" Begijnensteeg 10
AMSTERDAM

Drops

Reeds in de oude tijden gaven we aan water de betekenis van levensbron. Druppels, een eerste teken van leven, grondstof voor een ontvangende baarmoeder. `In de zee van ons bestaan zijn we waterdruppels, moleculaire uitdrukking van dat ENE`. Water vertoont verschillende gedaanten, het lijkt een kalme aarde, een onrustige wind, een beweeglijk vuur. Water schenkt terwijl het loslaat, overwint in de overgave. Water kan van vorm veranderen. Water kan zich aanpassen en het kan belemmeren en overheersen. Ontvankelijk beweegt het in de diepte in het onderaardse. Er was een tijd dat water niet zomaar als iets vanzelfsprekends werd opgevat. Er was respect, aandacht en zorg voor. Nu is dat anders. Water wordt teveel in kanalen gedwongen en ingedamd. Daarom vervuilt het.

Stilstaand water dat verwaarloosd wordt, verkocht wordt, bezit van weinigen is, aan velen onthouden wordt, kan dat nog de bron van leven zijn?

Fernando Nocco stelt zich deze vraag. Met zijn fotografisch werk zou hij een debat willen oproepen over de huidige waarde van zon vitaal element dat heilig zou moeten zijn.

Voor de expositie is geen betere plek denkbaar dan de studio van Pasquale Figaro, de kapper die voor veel bekende Amsterdammers geschiedenis maakte als de barbier van de ziel. Samen hebben Pasquale en Fernando gekeken naar de ontelbare betekenissen die aan water kunnen worden toegeschreven. Het heeft hun een sluitstuk gebracht waarin de mogelijke overeenkomst tussen vuil water en een besmette ziel onderwerp van het debat is geworden. Zij hopen de toeschouwer tot soortgelijke reflectie te kunnen verleiden.

Gaia Grande


navigatie