[Figaro Pasquale Capone, 7Kb]

de echte herenhaarverzorger van haar en ziel

niet interessant genoeg

Uit: Ondernemen! Het opinieblad voor ondernemend Nederland, derde jaargang, nummer 7, september 1997

Al jaren zet ik mij in voor meer aandacht en waardering voor de ambachtelijke sector. En voor mijn eigen vak -herenkapper- in het bijzonder. Want het gaat de verkeerde kant op. Persoonlijke aandacht voor de klant is steeds verder te zoeken, jonge mensen zijn er nauwelijks toe te bewegen om een ambachtelijk vak te leren. Onlangs heb ik alle politieke leiders van de Europese Unie een brief geschreven met daarin mijn zorgen en aanbevelingen.

Antwoord kreeg ik alleen van Tony Blair (zie "a letter from the prime minister of England"). Hij waardeerde mijn aanbevelingen en houdt ze in zijn achterhoofd. Ik faxte zijn brief naar de Volkskrant. Daarop volgde -op hun verzoek- een drie uur durend interview met ondergetekende. Toen ik een dag later de krant belde om een aanvulling te geven, kreeg ik te horen dat het artikel niet zou worden geplaatst. Men vond het niet interessant genoeg.

Als politiek en pers zo doorgaan met het ambacht bestempelen als "niet interessant", sterft het uit. Daarom blijf ik om aandacht roepen. Want een maatschappij zonder ambacht is een maatschappij zonder ziel!


navigatie