[Figaro Pasquale Capone, 7Kb]

de echte herenhaarverzorger van haar en ziel

De wedergeboorte
van Pasquale

"Het is een Godswonder, die wedergeboorte die ik heb meegemaakt," zegt Amsterdams meest bekende herenkapper uit de binnenstad, Pasquale Capone. De in de Begijnensteeg gevestigde barbier -hoe kan het anders dan van Italiaanse afkomst- bezocht onlangs zijn geboortestad Rome, alwaar hij logeerde bij zijn zuster.

Uit: de Telegraaf, 28 februari 2001

"Ik was wel moe de laatste tijd en eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik mijn hele leven sigaretten heb gerookt als een schoorsteen; maar toch geheel overwachts stortte ik 's middags net voor de lunch letterlijk in elkaar. Ik raakte in coma en men heeft mij naar het ziekenhuis vervoerd."

"Daar heb ik 6 dagen gelegen, toen ik plots weer wakker werd. De doktoren hadden mij al klinisch dood verklaard, en mijn zoon -zelf arts- kwam met spoed over, evenals mijn dochter," aldus een nog steeds geëmotioneerde Pasquale, inmiddels weer terug in Nederland waar hij in zijn salon met de hele goegemeente zijn 66ste verjaardag vierde en dit keer definitief zonder sigaret.

"Ik moet natuurlijk rustig aan doen, maar deze week ga ik toch alweer proefdraaien in mijn zaak." "Weet u," zegt Pasquale, die zich in 1949 in ons land vestigde, "ik kan niet zonder mensen. Mijn zaak is een trefpunt. Het beroep van herenkapper sterft uit, ik heb daar al eens een eenmans actie voor gevoerd op het Binnenhof."

"Tijdens mijn revalidatieperiode heb ik zo'n 300 brieven van medeleven en vriendschap gekregen en de telefoon op mijn kamer stond niet stil. Bovendien klaagden al mijn klanten dat hun haar nu wel écht wat al te lang werd, dat heette niet eens meer gedekt. Dus wat moet ik nou? Zo spoedig mogelijk weer aan de slag, toch! En overigens: roken is lekker, maar niet roken nog lekkerder", aldus Pasquale, nog steeds met onvervalst Italiaans accent..

[19Kb]

Onder de genodigden, op de 66ste verjaardag van barbier Pasqualer Capone (r), bevond zich ook de acteur Piet Römer (l), zoals altijd garant voor een gezellige sfeer.

FOTO: GUUS DE JONG


navigatie